Comunicate de presă-MMSS
Luni June 05, 2023
|

25 mai 2020

 

Informare de presă

Situația contractelor individuale de muncă suspendate/încetate, la data de 25 mai 2020

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii:

 

Data

25.05.2020

Contracte individuale de muncă suspendate

600.352

Principalele categorii

·         Industria prelucrătoare:

162.868

·         Comerț cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor:

96.627

·         Hoteluri și restaurante:

100.002

Contracte individuale de muncă încetate

410.649

Principalele categorii:

·         Comerț cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor:

72.833

·         Industria prelucrătoare:

72.717

·         Construcții:

60.908

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  Ministerul Muncii și Protecției Sociale face acest demers pentru informarea corectă și completă a opiniei publice.

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic se vor adresa agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Mai multe informații sunt disponibile în paginile de internet ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, respectiv Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

 

Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul

Arhiva Comunicate